sulla scia di questi bicchieri originalissimi ed estivi guardate che bello anche questo sul blog di
tartellettefoto del blogSensation Satine Pierre Herme
Mango Lime Gelee:1 1/2 tsp gelatin
2 Tb water
1 cup mango nectar
1/4 cup sugar
zest and juice from 1 lime
Pour the water into a small container, sprinkle the gelatin over it and set aside. In small saucepan set over medium high, heat together the mango juice, the sugar and the zest and juice from the lime until the sugar is dissolved. Remove from the stove, add the gelatin and stir until it is completely melted. Let cool to room temperature. Divide evenly among the glasses and position them at an angle in the egg carton. Let set a couple of hours in the fridge.
Honey Yogurt Gelee:1 1/2 tsp gelatin
2 Tb water
1 1/2 cup Greek yogurt
1/4 cup honey
Pour the water into a small container, sprinkle the gelatin over it and set aside. In a small bowl, heat half the yogurt in the microwave for one minute. Microwave the gelatin for 15 seconds. Quickly mix the two together, add the rest of the yogurt and the honey. No need to let it cool, layer it on top of the mango layer and position it at the opposite angle in the egg carton. Refrigerate for a couple of hours.
Grapefruit Gelee:1 1/2 tsp gelatin
2 Tb water
1/4 cup sugar
1 cup grapefruit juice
Same exact process as the mango layer. Let it cool to room temperature before using. Remove the glasses from the egg carton and divide evenly on the top of each glass. Refrigerate for a couple of hours.
Macerated Kumquats:1 cup water
1/2 cup sugar
3 cardamom pods, crushed
1 cup kumquats, sliced
In a large saucepan heat to boiling the water, sugar and 3 crushed cardamom pods. Remove from the heat, and let infuse for 30 minutes. Strain the syrup into a bowl to remove the cardamom and add the sliced kumquats, leave to macerate for couple of hours or overnight.
Raspberry chips:1 cup fresh or frozen raspberries, (thawed and drained a little if you use frozen)
1/2 cup sugar
In a food processor puree the raspberries with the sugar until smooth. Line a baking sheet with parchement paper and with a spoon or a spatula, spoon small petals or chips.
Bake at 200F until dried and firm to the touch. They will firm up while cooling but get soft if refrigerated.
per convertire da cup in grammi
QUIchi si presta a farci una traduzione? 8))
Gelee di Mango1 e 1/2 cucchiaini da te di gelatina
2 Cucchiai da tavola di acqua
I tazza di nettare di mango
1/4 di tazza di zucchero
zeste e succo di un lime
Mettere l'acqua in un contenitore, cospargere di gelatina e mettere da parte. In una piccola casseruola mettere la polpa del mango, lo zucchero, le zezte e il succo del lime e cuocere finchè lo zucchero è disciolto. Togliere dal fuoco, aggiungere la gelatina e mescolare bene. Lasciar raffreddare a temperatura ambiente.
Distribuire nei bicchierini lasciando solidificare inclinata su contenitori di uova. Lasciare un paio d'ore in frigo.
Gelee di miele e yoghurt1 1/2 cuchiaio da te di gelatina
2 cuchiaio da tavola
1 1/2 tazza di yogurt graco
1/4 tazza di miele
Mettere l'acqua in un contenitore, cospargere di gelatina e mettere da parte. Scaldare al micro onde metà dose di yogurt per 1 minuto. Sciogliere al micro onde la gelatina per 15 secondi. Unire i due preparati, aggiungere il restante yogurt e il miele. Non è necessario raffreddare, lversarla sul gelee di mango, posizionare con l'inclinazione adatta e refrigerare per un paio d'ore.
Gelee di Pompelmo:1 e 1/2 cucchiaini da te di gelatina
2 Cucchiai da tavola di acqua
I tazza di nettare di mango
1/4 di tazza di zucchero
1 tazza di succo di pompelmo
Stesso procedimento che per il gelee di mango. Lasciare raffreddare a temperatura ambiente e mettere nei bicchierini. Refrigerare 2 ore
Kumquats macerati:1 tazza d'acqua
1/2 tazza di zucchero
3 bacche di cardamomo schiacciate
1 tazza di kumquats, affettati
Mettere a bollire l'acqua, lo zucchero e il cardamomo.Togliere dal fuoco e lasciare in infusione 300 min.Filtrare e aggiungere le fette di kumquats, lasciare a macerare per un paio d'ore o tutta la notte.
Lamponi chips:1 tazza di lamponi freschi o congelati (scongelati e leggermente asciugati se congelati)
1/2 tazza di zucchero
In un frullatore con i lamponi e lo zucchero fare una purea liscia. Su un foglio di carta da forno con un cucchiaio o una spatola fare dei petali di puree
Cuocere a 170° C finchè si asciugano e sono sode al tatto. Rimarranno sode se conservate al fresco ma diverranno soffici se refrigerate