

Ho fato la mitad de la riceta.
For the pancakes:
2 eggs
2 cups all-purpose flour
2 Tbs. granulated sugar
2 tsp. baking powder
1 tsp. baking soda
1 tsp. salt
2 cups buttermilk
4 Tbs. (1/2 stick) unsalted butter, melted
1/2 tsp. almond extract
1 to 2 Tbs. vegetable oil
To make the pancakes, in a small bowl, using an electric mixer, beat the eggs until frothy. Add the flour, granulated sugar, baking powder, baking soda, salt, buttermilk, melted butter and almond extract. Continue to beat just until the mixture is smooth; do not overbeat.
Heat a griddle or a large, heavy fry pan over high heat until a few drops of water flicked onto the surface skitter across it. Lightly grease the pan with the vegetable oil (or nonstick cooking spray). Pour about 1/3 cup of the batter onto the griddle. Cook until the surface is covered with tiny bubbles, the batter is set, the bottom is browned and the edges look dry, about 2 minutes. Flip the pancake over and continue to cook until the other side is golden brown, about 2 minutes more. Keep warm until all the pancakes are cooked. Repeat with the remaining batter, adding more oil to the pan as needed.
Serve the pancakes hot with Maple sirup and butter.
Os lo pongo en espagnolo:
PANCAKES DE SUERO (WILLIAMS-SONOMA)
INGREDIENTES
2 huevos
2 tazas de harina (yo le tuve que poner más. la masa quedaba muy lÃquida y tiene que quedar como una papilla, como la masa de tempura)
2 cucharadas grandes de azúcar
2 cucharaditas de levadura quÃmica
1 cucharadita de bicarbonato
1 cucharadita de sal (Yo no le puse)
2 tazas de suero de leche
4 cucharadas grandes de mantequilla derretida
1/2 cucharadita de extracto de almendras
eLABORACION:
Batir los huevos. Añadir la harina, azúcar, levadura, bicarbonato, sal, suero, mantequilla y extracto. Batir justo hasta que la masa esté. No sobrebatir.
Calentar una plancha (Yo usé la Princess). Poner un poco de mantequilla o aceite e ir echando la masa del tamaño que queráis. (Yo las hice grandes pero se pueden hacer como las que estamos acostumbrados a ver aqui). Cuando la masa empieza a hacer burbujitas se da la vuelta y se deja hasta que esté doradita.
Servir como más os gusten (Sirope, chocolate, salsa de frambuesas.....)
Receta tomada de Williams-Sonoma
Si tenéis dificultad para entenderlo, decÃrmelo ¿ok?
Besinessss